Gråskala Ethereum-förtroendefiler för att bli ett SEC-rapporterande företag

Gråskala Ethereum Trust-filer för att bli ett SEC-rapporterande företag mitt i Ethereum bull run.

Den 6 augusti, gråskala Ethereum Lita lämnat för att bli en SEC-rapporterande bolaget.

Mitt i Eter ( ETH ) Bull Run , gråskala Investments frivilligt beslutat att göra sitt Ethereum Lita ett SEC rapporterande bolaget. Företagets mest kända investeringsprodukt är ett Bitcoin Era som har cirka 400 000 Bitcoin ( BTC ), värt nästan 4 744 800 000 dollar från presstiden. Dessutom dess Ethereum förtroende för närvarande har 1,9 miljoner ETH i sin besittning, värderas till cirka $ 746 miljoner. Precis som med andra gråskalaprodukter fungerar Coinbase som vårdnadshavare.

Gråskala noterade att ansökan är under granskning. Om det godkänns, skulle det vara det andra cryptocurrency-investeringsmedlet som uppnår en sådan status:

”Inlämningen är föremål för granskning av SEC; om registreringsförklaringen träder i kraft, skulle den utse Grayscale Ethereum Trust som det andra investeringsmedlet för digital valuta för att uppnå status som ett rapporterande företag av SEC, efter att Grayscale® Bitcoin Trust var det första. ”

Detta skulle troligtvis ge Förtroendet en mer gynnsam syn på potentiella institutionella investerare.

81% av de återvändande institutionella investerarna investerar bortom Bitcoin

I dagens Medium-post påpekade Grayscale att efterfrågan på sitt Ethereum Trust under andra kvartalet 2020 stod för nästan 15% av allt inflöde:

„Enbart det senaste kvartalet (2Q20) såg vi den genomsnittliga veckovisningen i Grayscale Ethereum Trust drabbade 10,4 miljoner dollar, vilket motsvarar ett rekordmässigt inflöde i Trust till ett värde av $ 135,2 miljoner.“

I ett uttalande till Cointelegraph betonade Grayscale den ökade villigheten att diversifiera bortom Bitcoin för de återkommande institutionella investerarna. Under det sista kvartalet diversifierade 81% av dessa investerare sina innehav utöver Bitcoin, en ökning från 71% under de efterföljande 12 månaderna.