Venäjän Gazprombankin sveitsiläinen tytäryhtiö, joka on valtuutettu tarjoamaan salattuja pankkitilejä

Gazprombank (Switzerland) Ltd, sveitsiläinen rekisteröity pankki, joka on venäläisen Gazprombankin (JSC) kokonaan omistama tytäryhtiö, on ilmoittanut saaneensa luvan tarjota kryptovaluuttatilejä.

Zürichissä sijaitseva pankki, jota hallinnoi Sveitsin rahoitusmarkkinoiden valvontaviranomainen (FINMA), tarjoaa „kaikkia perinteisiä yrityspankkipalveluja Sveitsissä ja ulkomailla“.

Torstaina (29. lokakuuta) sveitsiläinen pankki ilmoitti, että FINMA oli valtuuttanut sen tarjoamaan kryptovaluuttatilejä yritys- ja yhteisöasiakkaille.

Pankin lehdistötiedotteessa todetaan, että perinteisten pankkituotteiden ja -palveluiden lisäksi se voi nyt tarjota yritys- ja yhteisöasiakkailleen „kryptovaluuttojen turvallisen säilytyksen sekä kaupankäynnin Bitcoin Evolution
salauksen ja fiat-valuuttojen välillä. “ Aluksi Gazprombank tarjoaa näitä uusia palveluja „rajoitetulle määrälle valittuja asiakkaita“, ja ainoa tuettu kryptovaluutta on Bitcoin. Myöhemmin Gazprombank „laajentaa tarjontaansa koskemaan muita kryptovaluuttoja ja muita tuotteita ja palveluita“.

Pankin toimitusjohtajalla Roman Abdulinilla oli tämä sanoa:

„Odotamme digitaalisen omaisuuden nousevan yhä tärkeämmäksi maailmantaloudessa ja erityisesti nykyisen ja potentiaalisen asiakaskuntamme kannalta. Olemme sitoutuneet jatkuvaan taloudelliseen innovaatioon ja pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme edistyneitä pankkipalveluja korkeimmalla laatutasolla.

Blockchain-ratkaisumme tarjoaa tinkimättömän turvallisuuden ja helppokäyttöisyyden

Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tarjota näitä palveluja asiakkaillemme vuosien ammatillisen kehityksen jälkeen teollisuuden huippuosaamisen avulla. Sveitsiläisen sääntelyviranomaisen FINMA: n valtuutus on erittäin tärkeä virstanpylväs Gazprombankille.

Abdulin jatkoi:

„Gazprombank on iloinen voidessaan osallistua Sveitsin ja maailmanlaajuisen salaus- ja lohkoketjuekosysteemin kasvuun.

”FINMAn sääntelemänä rahoituslaitoksena olemme varmoja, että voimme lisätä arvoa tarjoamalla osallistujille lisääntynyttä luottamusta sekä institutionaalisen tason huoltajuuden että transaktiokumppaneiden välillä. Tavoitteenamme on asettaa uusi mittapuu institutionaaliselle asiakaspalvelulle. „